9809 poze   280804 vizite
Albume
0 AGENDE PICTATE-mandale0 CANI PICTATE0 DESENELE MELE in timp0 DOODLE0 HOBBY HANDMADE   A Comenzi pregatite   Caseta din bambus gigant   Lampa din bambus gigant   Lampadar din bambus gigant   Morisca de vant   Pusculita din bambus gigant   Set pentru masa   Suport lumanare   Suport solnita si servetele   Suport tacamuri   Veioza din bambus gigant0 PICTURILE MELE0 STICLE RECICLATE00000 Andruta00000 FLORILE MAMEI00000 PENTRU TATAL MEU00001 FLORI PRIMITE   Intalniri - SUNPHOTO0001 ACHIZITII 20090001 ACHIZITII 2010 I0001 ACHIZITII 2010 II0001 ACHIZITII 2011 A00011 ACHIZITII 2011 B00012 ACHIZITII 2012 2013 201400013 Altfel de achizitii 20140010 ORHIDEE 20100011 ORHIDEE 2011 2012   BRASSIA   MILTONIOPSIS   PAPHIOPEDILLUM   Z Orhidee luate de la reduceri   ZYGOPETALUM0011 ORHIDEE 2012   Cameleon 2012   Orhidee CADOU pt luna MARTIE0011 ORHIDEE 20130011 ORHIDEE 20140011 ORHIDEE 20150011 ORHIDEE 20160011 ORHIDEE 2017 20190015 CACTUSI0015 Iarba de Pampas0018 FLORI APT 2007-20080018 FLORI APT 20090018 FLORI APT 20100018 FLORI APT 20110018 FLORI APT 20120018 FLORI APT 20130018 FLORI APT 20140018 FLORI APT 2015 si 20160019 Pergola realizata de noi in 20100019 Reconditionare casuta 2011 si 2012   Casuta in 2016 si 2017   Casuta in interior 20130019 SERA construita in 2012   Foisorul surorii mele   Sera 2017 20210020 CASA DE LA TARA   TERASA 2009   TERASA 2010   TERASA 2011   TERASA 2012   TERASA 20160021 GRADINA in 2011   CLEMATITE 2011   CRINI 2011   GLADIOLE 2011   MACI SI MUSCATE 2011   PRIMAVARA 2011   TOAMNA 2011   TRANDAFIRI 2011   VARA 2011   ZORELE CATARATOARE 20110021 GRADINA in 2012   CLEMATITE 2012   CRINI 2012   IARNA 2012   LALELE 2012   LILIAC 2012   PRIMAVARA   TOAMNA 2012   VARA 20120021 GRADINA in 2013   PRIMAVARA 2013      Crengute inflorite      LALELE 2013   TOAMNA 2013   VARA 2013      TRANDAFIRI 20130021 GRADINA IN 2014   PRIMAVARA 2014   Trandafiri 2014   VARA 20140021 GRADINA IN 2015_2016   CRINI 2015-2016   PRIMAVARA 2015_2016   TRANDAFIRI 2015_2016   VARA 2015_20160021 GRADINA IN 20170021 GRADINA IN 2018 20200021 GRADINA IN 20220022 ANIMALUTE   FELIX   MARA DE CROITORU   TARA 15 NOV 2008 - 24 SEPT 20170023 NERO1000 PAPA BUN 31000 PAPA BUN 1   Decoratiuni facute de mine1000 PAPA BUN 2   Roadele muncii noastre1001 PLACINTA CREATA ca mine1002 PLACINTA IMPLETITA1003 PRAJITURA GRECEASCA1004 TORT CU FRUCTE DE SEZON1005 TORT CU MERE1006 PRAJITURA ANDRUTA1007 Prajitura PAVLOVA1008 Musaca2000 VACANTE   2007 - Germania   2007 - Slovenia si Croatia   2007 - Venetia   2007 - Viena   2008 - Delta Dunarii   2008 - Grecia   2009 - Paris   2009 - Austria   2009 - Germania   2009 - piata de flori europeana   2011      MARE      MUNTE   2012 - Nordul tarii   2012 ieseala de doua zile   2013 Vama Veche   2015 Slovenia Elvetia Lichtenstein Germania Ungaria   2023 Slovenia3000 DECORATIUNI DIVERSE   Ce pot face doua maini dibace   Noi achizitii -alte vechituri   Vechituri mostenite4000 Vazut _ placut_ postat6000 LMV - Hai la o cinzeaca! - ian 20186000 Revedere dupa 30 de aniCANADA august 2019Curs pictura Maestrul Popa LaurentiuIARNA - ASA CUM IMI PLACE MIELIONS CLUB INTERNATIONALProiect nou 2017 COLIVIA ANDRUTEI

membru din 13 iunie 2008

1003 PRAJITURA GRECEASCA

Reteta circula pe net de ceva timp.. Am pregatit-o acum cateva luni, la tara, dar n-am apucat s-o pozez. Ieri , 15.02.2012, am "recidivat", si-am postat poze in albumul "PAPA BUN". Azi am pregatit-o din nou, la cererea copilului meu. Pentru cei interesati, pun RETETA:
un pachet foi de placinta,
4 oua,
un pahar zahar,
un pahar ulei,
un pahar iaurt (200 ml),
un plic praf de copt,
un plic zahar vanilat,
esenta de rom si
sirop de zahar ars (6-7 linguri de zahar se ard intr-un vas apoi se adauga trei cani de apa).
Foile de placinta se dezgheata si se maruntesc intr-un vas. Cele 4 oua se bat cu zaharul; se adauga uleiul, iaurtul, zaharul vanilat, romul si praful de copt stins in zeama de lamaie (eu l-am stins cu putin iaurt).Peste aceasta compozitie se pun "zdrentele" foilor de placinta si se amesteca putin. Totul se toarna intr-un vas termorezistent (vasul nu se unge !!) si se tine la cuptor 35-40 min. (recunosc : eu inainte de a ma apuca de prajituri, dau drumul la cuptor..). Intre timp, prepari siropul de zahar, dar atentie sa nu se arda zaharul, pentru ca siropul va deveni amarui. Siropul se toarna peste prajitura scoasa din cuptor cat este inca calda. Se lasa cam 15-20 min (siropul este absorbit). Se taie rece. Eu am decorat cu sos de ciocolata Nesquick.
SPOR sa aveti !!
scoasa din cuptor
scoasa din cuptor
dupa 20 de minute de .. odihna
dupa 20 de minute de .. odihna
portii pregatite
portii pregatite
s-o pozez repede ...
s-o pozez repede ...
de ziua mea, la tara
de ziua mea, la tara
17 martie
17 martie

Comentarii album • 64
Nume:



Lizica 2 decembrie 2013  
Apetisanta !
Răspunde Raportează
andruta 3 decembrie 2013  
O reteta ieftina si rapida. Siropul l-am facut in mai multe moduri, dar e buna oricum.
Răspunde Raportează
loriss54 2 mai 2012  
Dacă, voi, tot lăudaţi,
(Prajitura minunată),
Sigur, că mă antrenaţi,
S-o prepar şi eu o dată.
-
Mi-am notat reţeta, bine,
Ca s-o fac fără defect
Şi-am să vă invit la mine,
Să-i testaţi... gust şi aspect!
Răspunde Raportează
andruta 4 mai 2012  
Uite ca si eu am notata
O data, ca-s invitata
Pentru o mica degustare!
Si cred ca-i in... deplasare.
Răspunde Raportează
taisia 22 martie 2012  
iar?
Răspunde Raportează
andruta 22 martie 2012  
Am facut si eu o prajitura, de ziua mea, la tara. Era rapida.
Răspunde Raportează
taisia 23 martie 2012  
Sa traiesti, draguta....sanatoasa si dulce asa cum esti tu si prajitura asta.
Răspunde Raportează
Craciunita 21 martie 2012  
CRED CA E DELICIOASA!
Răspunde Raportează
andruta 22 martie 2012  
E super buna. Si ieftina, si rapida. Reteta o ai in descrierea albumului.
Răspunde Raportează
scirlatgby 21 martie 2012  
buna si asta
Răspunde Raportează
andruta 22 martie 2012  
AI facut-o si tu parca..
Răspunde Raportează
scirlatgby 22 martie 2012  
asa este! E aia in bol yena.
Răspunde Raportează
Lenny 21 martie 2012  
Iar imi dai de lucru!
Răspunde Raportează
andruta 22 martie 2012  
Se face in 10-15 min.. Mai mult stai sa se coaca si sa traga siropul. Aseara am facut-o iar (o cere baiatul meu) si am facut siropul din miere indoita cu apa fierbinte.
Răspunde Raportează
mihaelaciucanu 21 martie 2012  
E foarte buna! Am incercat-o si eu.
Răspunde Raportează
andruta 22 martie 2012  
Eu cred c-o fac saptamanal.
Răspunde Raportează
norela 21 martie 2012  
buna,buna..si arata tare senzational,cred ca si gustul e pe masura..
Răspunde Raportează
andruta 21 martie 2012  
Data viitoare cand o voi pregati la tara, iti pun deoparte o bucata si vin pana la tine...
Răspunde Raportează
norela 21 martie 2012  
asa sa faci...te pup!
Răspunde Raportează
andreiacamelia 13 martie 2012  
Am incercat-o si eu de la o prietena. E super buna.
Răspunde Raportează
andruta 13 martie 2012  
E prajitura preferata a copilului meu.. Cel putin, pentru moment.
Răspunde Raportează
clara70 21 februarie 2012  
multumesc pentru reteta. am vazut ca au tot laudat-o fetele si trebuie s-o incerc. nu te superi, nu? mai vin pe la tine
Răspunde Raportează
andruta 21 februarie 2012  
Cum sa ma supar ????? Chiar ma bucur !! Te astept si cu impresii, poze..
Răspunde Raportează
Meme 17 februarie 2012  
Ce ma fac ca eu nu am tavi,asa ca ale voastre!!!!!!
Pot sa o fac in tava de chec?????
Răspunde Raportează
andruta 19 februarie 2012  
N-am raspuns la timp, dar vad c-ai gasit solutia..
Cate tavi de chec ai folosit ??
Răspunde Raportează
Meme 20 februarie 2012  
Una!!
Este putin mai mare decat tava normala de chec!!
Răspunde Raportează
andruta 20 februarie 2012  
Cum asa ?? Mie mi-a iesit ditamai prajitura.. De fapt, ai vazut si tu vasul ala termorezistent al meu..
Răspunde Raportează
Meme 20 februarie 2012  
Nu stiu ce sa spun!
Tava mea este mai mare si mult mai lata decat cea obisnuita.
Si mie mi-a fost teama ca o sa dea pe afara,dar n-am avut probleme!!!
Răspunde Raportează
flytitus 17 februarie 2012  
Ce frumos arata !
Sugestie : Cred ca este mai delicioasa daca se serveste in acelasi timp cu >>> www.youtube.com/watch?v=zpOAnWEyzt8 !
Răspunde Raportează
andruta 19 februarie 2012  
Este si gustoasa !! Cat despre link, voi vedea maine la ce se refera, caci acum netul merge ca... racul. Asa-i la mine, la tara...
Răspunde Raportează
flytitus 20 februarie 2012  
Cred ca este gustoasa !
Fiind o prajitura greceasca, link-ul nu poate duce decat direct la >>> Sirtaki !
Răspunde Raportează
lilistef 17 februarie 2012  
MMMM....musai s-oncerc!
Răspunde Raportează
andruta 17 februarie 2012  
Bine-ai venit in "club"... Toata lumea cica o s-o pregateasca in wknd..
Răspunde Raportează
CICCIC 17 februarie 2012  
E clar , nebunie generala...maine e-n program.....
Răspunde Raportează
andruta 17 februarie 2012  
Si tu iti iei avant sa intri in bucatarie?
Răspunde Raportează
CICCIC 17 februarie 2012  
Planuiam sa fac placinta ta cu branza dulce dar mi-ai schimbat meniul cu asta greceasca....dar sunt hotarata s-o fac cu lamaie,vedem cum iese !
Răspunde Raportează
andruta 17 februarie 2012  
Ambele sunt usor de pregatit. Mie mi s-a luat de placinta cu branza... AM facut-o de-un milion de ori , si cred ca mi s-a luat.. Asta e "new entry"....ha, ha..
Astept sa zici cum ti-a placut. Pe-o scara de la 1 la 10...
Răspunde Raportează
CICCIC 18 februarie 2012  
A iesit bunaciune,dulce-acrisoara , nu a mai ramas nimic,repede si ieftin,deci maxim,nu....sa vedem si placinta cu branza si stafide...Pana acum 10 are Rosenkrantz!Cu felicitari !
Răspunde Raportează
andruta 19 februarie 2012  
Deci, sa recapitulam : Rosenkrantz are nota 10, GRECII (adica prajitura greceasca) sunt nepretuiti .. adica ... fara numar/nota.. si placinta creata (sau cu branza si smanatana ) e neincercta, deci nenotata, deci, <<VA URMA>>!!
Răspunde Raportează
CICCIC 19 februarie 2012  
Cat de curand va urma si placinta cu branza si incheiem notarea....deocamdata!
Răspunde Raportează
Meddy 17 februarie 2012  
gata,am dat comanda la maicamea ce sa imi ia si dupa 12 sunt pe ele!:)))))
Răspunde Raportează
andruta 17 februarie 2012  
O sa fie o nebunie, ca si cu Rosenkrantz-ul..
Răspunde Raportează
Meddy 17 februarie 2012  
am facut-o si e delicioasa!acuma sotu ma pune sa ii fac cu sirop de lamaie!:)))
Răspunde Raportează
andruta 19 februarie 2012  
Sa-i zici sotului tau sa nu dea vina si pe mine cand s-o cantari !!! Sa dea vina doar pe tine !!
Răspunde Raportează
Meddy 20 februarie 2012  
andruta el se roaga sa se ingrase k e slab saracu!!!!!asa k fara numar fara numar!!!:)))))))
Răspunde Raportează
andruta 20 februarie 2012  
Lasa, fa-i poze acuma, slab !!! Sa vezi ce burta o sa faca dupa ceva timp !!! Asculta aici o femeie batrana, ca stie ea ce zice..
Răspunde Raportează
Meddy 21 februarie 2012  
am sa pun o poza cu el in album sa il vezi!!si tu esti tanara mai ai pana la batranete!!!
Răspunde Raportează
olgutza 17 februarie 2012  
ce bine arata ..
Răspunde Raportează
andruta 17 februarie 2012  
Arata bine, iar de gust nu mai zic.. O sa-mi dati dreptate.
Răspunde Raportează
scirlatgby 17 februarie 2012  
da da vine postul, sambata o fac si eu!!!
Răspunde Raportează
andruta 17 februarie 2012  
Sa iei sos de ciocolata sau sa faci o glazura..
Răspunde Raportează
Meme 17 februarie 2012  
La dracu cu regimul meu,sambata o fac si eu:))
Răspunde Raportează
andruta 17 februarie 2012  
Eu am facut, dar n-am mancat decat un colt prima data si aseara o bucata.. Cea mai mica. Asa ca.....
Răspunde Raportează
Meme 17 februarie 2012  
Asa ca...mananc eu toata tava!!!:)
Răspunde Raportează
andruta 19 februarie 2012  
N-ai voie !!
Răspunde Raportează
Odette 16 februarie 2012  
Mmmmmm...si eu multumesc de reteta, sambata la bucatarie cu program prelungit :)))) Sa aveti pofta, mie imi lasa deja gura apa :))))
Răspunde Raportează
andruta 17 februarie 2012  
Pofta avem mereu.. Spor la treaba!!
Este usor de facut. Mie mai mult mi-a luat sa zdrentuiesc foile...
Răspunde Raportează
lalea 16 februarie 2012  
Multumesc pt. reteta!
Arata super bine!
Pupici!
Noapte buna!
Răspunde Raportează
andruta 16 februarie 2012  
Te pup ! Noapte buna !! Fug la culcare, ca maine plec la tara. Face mama pomana.. Ma duc sa ma .. "odihnesc"..
Răspunde Raportează
floralia 16 februarie 2012  
E usor de facut. Iar daca zici ca e buna, normal ca merita facuta. Si cat mai repede, ca vine postul. Multumesc pentru reteta!
Răspunde Raportează
andruta 16 februarie 2012  
Sa ai spor si sa pui poze!
Răspunde Raportează
cecilia52 16 februarie 2012  
Multumesc pentru reteta.Am s-o fac si eu sambata.
Răspunde Raportează
andruta 16 februarie 2012  
Este foarte buna.. Vei vedea!
Răspunde Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.