Reteta circula pe net de ceva timp.. Am pregatit-o acum cateva luni, la tara, dar n-am apucat s-o pozez. Ieri , 15.02.2012, am "recidivat", si-am postat poze in albumul "PAPA BUN". Azi am pregatit-o din nou, la cererea copilului meu. Pentru cei interesati, pun RETETA: un pachet foi de placinta, 4 oua, un pahar zahar, un pahar ulei, un pahar iaurt (200 ml), un plic praf de copt, un plic zahar vanilat, esenta de rom si sirop de zahar ars (6-7 linguri de zahar se ard intr-un vas apoi se adauga trei cani de apa). Foile de placinta se dezgheata si se maruntesc intr-un vas. Cele 4 oua se bat cu zaharul; se adauga uleiul, iaurtul, zaharul vanilat, romul si praful de copt stins in zeama de lamaie (eu l-am stins cu putin iaurt).Peste aceasta compozitie se pun "zdrentele" foilor de placinta si se amesteca putin. Totul se toarna intr-un vas termorezistent (vasul nu se unge !!) si se tine la cuptor 35-40 min. (recunosc : eu inainte de a ma apuca de prajituri, dau drumul la cuptor..). Intre timp, prepari siropul de zahar, dar atentie sa nu se arda zaharul, pentru ca siropul va deveni amarui. Siropul se toarna peste prajitura scoasa din cuptor cat este inca calda. Se lasa cam 15-20 min (siropul este absorbit). Se taie rece. Eu am decorat cu sos de ciocolata Nesquick. SPOR sa aveti !!
Dacă, voi, tot lăudaţi,
(Prajitura minunată),
Sigur, că mă antrenaţi,
S-o prepar şi eu o dată.
-
Mi-am notat reţeta, bine,
Ca s-o fac fără defect
Şi-am să vă invit la mine,
Să-i testaţi... gust şi aspect!
Se face in 10-15 min.. Mai mult stai sa se coaca si sa traga siropul. Aseara am facut-o iar (o cere baiatul meu) si am facut siropul din miere indoita cu apa fierbinte.
Ambele sunt usor de pregatit. Mie mi s-a luat de placinta cu branza... AM facut-o de-un milion de ori , si cred ca mi s-a luat.. Asta e "new entry"....ha, ha..
Astept sa zici cum ti-a placut. Pe-o scara de la 1 la 10...
A iesit bunaciune,dulce-acrisoara , nu a mai ramas nimic,repede si ieftin,deci maxim,nu....sa vedem si placinta cu branza si stafide...Pana acum 10 are Rosenkrantz!Cu felicitari !
Deci, sa recapitulam : Rosenkrantz are nota 10, GRECII (adica prajitura greceasca) sunt nepretuiti .. adica ... fara numar/nota.. si placinta creata (sau cu branza si smanatana ) e neincercta, deci nenotata, deci, <<VA URMA>>!!
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.
(Prajitura minunată),
Sigur, că mă antrenaţi,
S-o prepar şi eu o dată.
-
Mi-am notat reţeta, bine,
Ca s-o fac fără defect
Şi-am să vă invit la mine,
Să-i testaţi... gust şi aspect!
O data, ca-s invitata
Pentru o mica degustare!
Si cred ca-i in... deplasare.
Pot sa o fac in tava de chec?????
Cate tavi de chec ai folosit ??
Este putin mai mare decat tava normala de chec!!
Tava mea este mai mare si mult mai lata decat cea obisnuita.
Si mie mi-a fost teama ca o sa dea pe afara,dar n-am avut probleme!!!
Sugestie : Cred ca este mai delicioasa daca se serveste in acelasi timp cu >>> www.youtube.com/watch?v=zpOAnWEyzt8 !
Fiind o prajitura greceasca, link-ul nu poate duce decat direct la >>> Sirtaki !
Astept sa zici cum ti-a placut. Pe-o scara de la 1 la 10...
Este usor de facut. Mie mai mult mi-a luat sa zdrentuiesc foile...
Arata super bine!
Pupici!
Noapte buna!