andruta
8047 poze   94023 vizite
Albume
0 D-ale mele0 HOBBY HANDMADE de vanzare   A Comenzi pregatite   Caseta din bambus gigant   Lampa din bambus gigant   Lampadar din bambus gigant   Morisca de vant   Pusculita din bambus gigant   Set pentru masa   Suport lumanare   Suport solnita si servetele   Suport tacamuri   Veioza din bambus gigant0 DESENELE MELE00000 FLORILE MAMEI00000 PENTRU TATAL MEU00001 FLORI PRIMITE   Intalniri - SUNPHOTO0001 ACHIZITII 20090001 ACHIZITII 2010 I0001 ACHIZITII 2010 II0001 ACHIZITII 2011 A00011 ACHIZITII 2011 B00012 ACHIZITII 2012 2013 201400013 Altfel de achizitii 20140010 ORHIDEE 20100011 ORHIDEE 2011 2012   BRASSIA   MILTONIOPSIS   PAPHIOPEDILLUM   Z Orhidee luate de la reduceri   ZYGOPETALUM0011 ORHIDEE 2012   Cameleon 2012   Orhidee CADOU pt luna MARTIE0011 ORHIDEE 20130011 ORHIDEE 20140011 ORHIDEE 20150011 ORHIDEE 20160011 ORHIDEE 20170015 CACTUSI0015 Iarba de Pampas0018 FLORI APT 2007-20080018 FLORI APT 20090018 FLORI APT 20100018 FLORI APT 20110018 FLORI APT 20120018 FLORI APT 20130018 FLORI APT 20140018 FLORI APT 2015 si 20160019 Pergola realizata de noi in 20100019 Reconditionare casuta 2011 si 2012   Casuta in 2016 si 2017   Casuta in interior 20130019 SERA construita in 2012   Foisorul surorii mele0020 CASA DE LA TARA   TERASA 2009   TERASA 2010   TERASA 2011   TERASA 2012   TERASA 20160021 GRADINA in 2011   CLEMATITE 2011   CRINI 2011   GLADIOLE 2011   MACI SI MUSCATE 2011   PRIMAVARA 2011   TOAMNA 2011   TRANDAFIRI 2011   VARA 2011   ZORELE CATARATOARE 20110021 GRADINA in 2012   CLEMATITE 2012   CRINI 2012   IARNA 2012   LALELE 2012   LILIAC 2012   PRIMAVARA   TOAMNA 2012   VARA 20120021 GRADINA in 2013   PRIMAVARA 2013      Crengute inflorite      LALELE 2013   TOAMNA 2013   VARA 2013      TRANDAFIRI 20130021 GRADINA IN 2014   PRIMAVARA 2014   Trandafiri 2014   VARA 20140021 GRADINA IN 2015_2016   CRINI 2015-2016   PRIMAVARA 2015_2016   TRANDAFIRI 2015_2016   VARA 2015_20160021 GRADINA IN 20170022 ANIMALUTE   FELIX   MARA   TARA 15 NOV 2008 - 24 SEPT 20170023 NERO1000 PAPA BUN 31000 PAPA BUN 1   Decoratiuni facute de mine1000 PAPA BUN 2   Roadele muncii noastre1001 PLACINTA CREATA ca mine1002 PLACINTA IMPLETITA1003 PRAJITURA GRECEASCA1004 TORT CU FRUCTE DE SEZON1005 TORT CU MERE1006 PRAJITURA ANDRUTA1007 Prajitura PAVLOVA1008 Musaca2000 VACANTE   2007 - Germania   2007 - Slovenia si Croatia   2007 - Venetia   2007 - Viena   2008 - Delta Dunarii   2008 - Grecia   2009 - Paris   2009 - Austria   2009 - Germania   2009 - piata de flori europeana   2011      MARE      MUNTE   2012 - Nordul tarii   2012 ieseala de doua zile   2013 Vama Veche   20153000 DECORATIUNI DIVERSE   Ce pot face doua maini dibace   Noi achizitii -alte vechituri   Vechituri mostenite4000 Vazut _ placut_ postat6000 Revedere dupa 30 de aniIARNA - ASA CUM IMI PLACE MIEProiect nou 2017 COLIVIA ANDRUTEI

membru din 13 iunie 2008

1007 Prajitura PAVLOVA

Reteta este "culeasa" de pe internet.
IATA SURSA :
www.teoskitchen.ro/2009/04/prajitura-pavlova.html
-------------------------------------------------
<<Pavlova este o prajitura denumita dupa Anna Pavlova, celebra balerina din Rusia. Pavlova este foarte crocanta la exterior, insa bezeaua din interior este moale, ca o guma de mestecat. Regula de baza e sa coaceti Pavlova la foc foarte mic, pe treapta 1 sau maxim 2 a cuptorului.

Ingrediente:
- 4 albusuri
- 300 gr de zahar
- o lingurita cu varf amidon
- o lingurita otet
- o esenta de vanilie sau un zahar vanilat
- un praf de sare
Preincalzim cuptorul, flacara trebuie sa fie la MINIM! (eu am pus la 130 grade C) Apoi batem albusurile impreuna cu sarea pana cand obtinem o spuma tare si lucioasa. Punem apoi zaharul, putin cate putin (cam o lingura cu varf o data) si mixam foarte bine. Nu punem alt zahar pana cand nu s-a topit cel pus inainte. Punem apoi otetul, vanilia si amidonul. Mixam (cel putin 10-15 minute). Stim ca e gata cand intoarcem vasul cu fundul in sus si bezeaua nu curge.
Tapetam o tava cu hartie de copt si punem bezeaua, lingura cu lingura si il formam, cu ajutorul unei spatule in forma rotunda, de tort. Coacem Pavlova fix o ora, in cuptorul cu flacara data pe treapta 1 (eu am lasat la 120 grade C). Pavlova e facuta cand exteriorul este crocant, tare dar ramane alb! Nu trebuie sa prinda culoare.

Ingrediente pentru decor:
- 300 ml de frisca lichida (eu am avut cutie de 200 ml)
- un plic intaritor pentru frisca (eu nu am avut)
- esenta de vanilie
- 450 gr de fructe de padure (eu am avut visine si portocala)

Batem frisca impreuna cu esenta de vanilie si intaritorul de frisca, o punem peste Pavlova cand aceasta este complet rece, peste punem fructele de padure. Daca folositi fructe de padure congelate, aveti grija sa le scurgeti foarte bine inainte de a le pune pe frisca.>>
------------------------------------------------
Aceasta este reteta originala. Ce este scris intre paranteze - este comentariul meu, cum am procedat eu).
Mai trebuie sa spun ca este cea mai buna prajitura facuta pana acum.. Toti au cerut supliment. Si toti au comentat ca trebuia s-o fac mai mare, ca sa mai fie cate o portie.....
Va fi detronata cu greu de pe locul fruntas.....
ingredientele, la gramada
ingredientele, la gramada
blatul din albus
blatul din albus
blatul scos din cuptor
blatul scos din cuptor
am adaugat frisca si fructele
am adaugat frisca si fructele
detaliu
detaliu
si sectiune...
si sectiune...
20140719_174015
20140719_174015
20140719_174006
20140719_174006


Comentarii album • 21
Nume:



bporumbeitippler 22 iulie 2014  
Asa ne mai face cu ochiul aceasta prajitura!...
Răspunde Raportează
andruta 23 iulie 2014  
Este delicioasa si usoara. Cred ca as fi in stare s-o mananc pe toata (imi place tare mult bezeaua).
Răspunde Raportează
floralia 22 iulie 2014  
Nu am ajuns s-o fac dar nu mai aman, gata. In weekend o fac. :)
Răspunde Raportează
andruta 23 iulie 2014  
Bravo !! Numai ai grija sa procedezi exact ca-n reteta : incingi cuptorul si apoi o lasi fix o ora la temp indicata. In plus, nu pui frisca decat in ultimul moment (impreuna cu fructele alese), cand o aduci pe masa. Altfel se inmoaie si n-o poti taia.
Răspunde Raportează
floralia 23 iulie 2014  
Banuiesc ca se inmoaie si daca sta catva timp, dupa ce o scoti de la cuptor, nu?
Răspunde Raportează
andruta 23 iulie 2014  
Da, putin... De aceea te sfatuiesc ca imediat dupa ce o scoti din cuptor, sa-i scoti hartia de pe fund si s-o "plantezi " pe platoul pe care o vei servi. Sper sa te descurci, sa n-o rupi..
Răspunde Raportează
floralia 23 iulie 2014  
ok :) o sa-i fac poza daca-mi reuseste, s-o vezi. Daca nu pun poza, stii tu... :))))))
Răspunde Raportează
andruta 23 iulie 2014  
Spun asta pentru ca eu am comis-o o data...
Răspunde Raportează
Luminita81 22 iulie 2014  
delicios!
Răspunde Raportează
andruta 22 iulie 2014  
E in topul preferintelor mele.
Răspunde Raportează
Luminita81 22 iulie 2014  
Te cred:)
Răspunde Raportează
carmencitavio 4 martie 2014  
Foarte frumoasa,super apetisanta si...dupa cum o descrii,desi nu-mi place bezeau,mai ca as incerca s-o fac!
Răspunde Raportează
andruta 5 martie 2014  
Mai ca ... nu-ti dai seama ce este atunci cand o gusti..
Răspunde Raportează
lety 2 martie 2014  
dupa ingrediente este foarte buna dar ai facut-o si aspectoasa
Răspunde Raportează
andruta 3 martie 2014  
Pai mai intai trebuie "sa-ti faca cu ochiul", nu?
Răspunde Raportează
Meddy 2 martie 2014  
yammyyyyyyyyyyy!!!
Răspunde Raportează
andruta 2 martie 2014  
Cred ca as fi fost in stare s-o mananc pe toata, singura..
Răspunde Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.