Primele plante le-am cumparat in anul 2008. Abia terminaseram de renovat casa.. De atunci au trecut cativa ani si noi nu ne-am oprit din achizitionat plante, pomi fructiferi, arbusti ornamentali, bulbi, flori, etc.. Acum culegem roadele pomilor fructiferi si legumele din sera construita si ingrijita de noi. Cateodata ne mai ramane timp de stat pe prispa si putem admira si verdele ierbii de acasa.. Numai ca-i pentru scurt timp, caci ... se intuneca...
Nu-s chiar asa de multe... Dar le-am bibilit, atat cat mi-a permis timpul.
Cat despre accesorii.. Pretul la panglica tricolora este intre 0.5 si 1.2 lei / ml..... O nimica toata ! Iar panza aia de sac am gasit-o convenabil, la un magazin.
Gogosarii sunt bestiali (scartaie in dinti). La fel si dulceata (de visine, gutui si capsuni). Inca n-am gustat gogonelele. Iar ardeii iuti sunt ... pt cunoscatori..
Pai daca tot le-am pus la vedere, nu era pacat sa nu le "gatesc"? Oricum, toti cei ca le vad ma intreaba daca le-am facut ca sa fie mancate.... sau.... ???
Aveam in cap ce materiale sa iau, numai ca nu aveam nicio mercerie in drum. Norocul meu ca am gasit la un magazin metrajul asta imitatie de panza de sac. Am luat 2 m din fiecare culoare.
Ai vazut pe undeva panglica tricolor (rosu, galben, albastru)? Vreau sa leg borcanele cu ea...
Am luat panglica tricolor.
In Bucuresti greu gasesti o mercerie.... Dar am gasit in drumul meu, pe DN1, la Puchenii Mari, ditamai merceria. Au de toate pt toti !!
Si eu sunt tare multumita de rezultat..
Aseara am facut si dulceata din gutui (am cumparat cam 6 kg..). Am ditamai oala de dulceata. Asa ca "va urma..", dar in alt album.
Pana acum am gustat decat ketchup-ul, sucul de rosii , dulceata de visine si cea de capsuni. Astept momentul pt a da... cep... unui borcan de gogosari.
Soiul asta s-a pastrat bine. Am pus cateva, sa vedem cum vor rezista.
Merele alea mari de tot nu s-au pastrat bine. Ma felicit ca marea majoritate le-am pus la congelator (rase, pt placinte). Astea mari erau putin acrisoare.
Am descoperit cum sa pastrez salata in Bucuresti!! Ca o adunam duminica si deja marti era palita..
Acum o iau, o curat, o spal si o usuc intr-un castron special (centrifuga - mi-a dat-o soacra mea). Imi ia cam o ora, dar merita....
Tata a facut vin din vita de vie aflata in fata casei parintesti.
Noi (eu si sotul meu) avem plantati numai struguri de masa. Din astia, ultimii, am facut must si-am baut pe saturate. Apoi vor fi pusi la tuica.
Multumesc ! In ianuarie va face 90 de ani !!! Incerc sa-i organizez o petrecere impreuna cu primarul, caci este cel mai varstnic invatator din cati a avut comuna..
Adevarul este ca-s tare gustoase ! Merele s-au nimerit a fi "Golden"- preferatele mele. Cele mari sunt mai acrisoare, dar sunt la fix pt placinte. De rosii nu mai zic, ca-s dulci ca pepenii...
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.